Mitt liv med Airedaleterrier

Mitt liv med Airedaleterrier

Jag har alltid haft hund i mitt liv. Den första hunden vi hade var en pudel som hette Bingo. Det var ingen trevlig kille,

Som jag blev biten av honom under dom 10 åren vi bodde ihop.Han blev 15 år och det sista han gjorde så högg han grannen när han körde honom till vetrinären. Han gjorde också så att vi sa aldrig mera en ”hanhund” för när en tik löpte så ylade  pep och skrek han efter dom på byn. Han blev också far till valpar på byn.

När han sedan fick tas bort så var ju saknaden stor trots allt men vi var rörande överäns att nu skulle vi ha en snäll hund och ingen mera ”hanhund”.

Damen som under alla år klippt våran lilla älskling var Gunnel Lindberg Coastguards som födde upp Airedales då.Dom hundarna var ju så snälla och framförallt så kunde man ju klappa dom utan att dom högg.Så en sådan fick det bli.

Det ena ledde till det andra så efter några år hade vi 3 Airedales och jag hade blivit frälst med trimning och utställning.

Mitt mål var fastställt !

Jag skulle börja föda upp Airedale skaffa kennelnamn och flytta till hus på landet.

Åh så blev det. Men innan flytten gick så hann jag med två valpkullar i lägenheten.

Ch Coastguards Lovechild ” Emma” parades med Ch Jokyl Special Delivery där vi behöll Lovestorm´s Special Love ”Ellen”Hon parades även med Ch Ragtime Hot Jazz..

Flytten gick 1994 till hus på landet i Harstorp utanför Karlskrona i Blekinge åh där bor vi ännu kvar.Egentligen så är jag ingen människa som ska bo på landet mörkrädd ,åskrädd och insektsfobi men med flugsmällare o radar så går det 🙂

Samtidigt som vi flyttade in så kom min första import hit från England Jokylkenneln. Ch Jokyl Nice Guy.”Harry” en livlig gosse som lärde mig mycket ( en ”hanhund”).Han blev champion på 4 utst.och pappa till 6 valpkullar.Min Ellen parades med honom och jag behöll deras dotter Ch L.Dressed for Success ” Inez”. Hon blev min första egenuppfödda Champion med mitt kennelnamn Lovestorm´s.Fick bl a en dotter efter henne L. Here i go again ” Olga” som i tidig ålder fick kastreras så där tog den linjen slut.

Nästa import från Jokyl kenneln var Ch Jokyl Lovestorm ” Ivie”som kom hit endast 4 mån gammal.Många fina vinster med henne blev det bl a BIS junior Västra terrierklubben i Örby.

Hon parades med Ch Sandale Your Turn och ur hennes första kull fick vi fram 3 champions .Ch L Gale Force ”Svea”var våran egna tik som vi var mycket nöjda över men som tyvärr hade höftledsfel så hon flyttade till fam Gustafsson i Skurup, dom tog även L Blame it on the booggie ”Edit” av mig.

Ur Ivies 2 kull där hon parades med Ch Yorkpark pinto ringostar fick vi låna Ch L Rigoletto och tävla med honom åh göra honom till champion.Han vann även Blekinge mästaren och blev Blekinges vackraste hund 05 som hans mamma Ivie vunnit 2 gånger tidigare 98 99.

Ivie inseminerades med fryst sperma från Ch Greenfield Captain Fantastic= 0 valpar

Jaha så plötsligt hade vi inget att gå vidare på.

Fick då ett erbjudande av Mary Swash Jokylkenneln som lite kompensation av den frysta sperman att få köpa en tikvalp på 9v.

Givetvis sa vi ju ja för i hennes linjer fik vi med både Harry s ,Ivies och Fantastic blod.

Sagt och gjort hit skulle hon. Dodo Sandahl som då var i England tog henne med till Arlanda och jag själv flög upp dit o hämmtade henne.Detta var Ch Jokyl must Be Jazz ”Asta”Vilken underbar hund detta blev både som familje hund och showhund.Hon har deltagit 4 gånger på Atgsutst BIS-valp05 BIM06 BIM 07 2 Bästa Tik 09. Vinstrikaste tik 10. Efter många tävlingar och vinster så fick hon gå i pension Sept -11. Sista utst Böda SKK där hon blev BIR hon slutade sin karriär på topp precis som hon den en gång började en -06 på Sydsvenska Terrierklubben där hon vann cert BIR.

Det blev heller aldrig några valpar efterAsta för till våran stora sorg så hade hon dåliga höfter vid röntgen.

Jaha åh där stod vi nu igen .Jag har en bild i mitt huvud på en Airedalesom jag eftersträvaVar jag tvungen att lämna den nu och gå till andra linjer som jag inte känner mig tillfredsmed.eller kanske helt enkelt byta ras

Eller varför bara inte köpa en UNDULAT !!!!

NEEEEJ jag ”vägrar” jag ska ha en Airedale.

När vi sedan fick ett erbjudande av Dodo Sandahl kennel Sandale att få låna hennes CH S Frozen Assetts ”Frosty”och ta en kull valpar på henne för Dodo hade inte själv möjlighet att ta en kull det året så sa vi ju ja.!!

Hon parades med CH Joval Golden Shadow ” Mason” som Dodo och Ann-Christin Molin importerat från Jovalkenneln i Usa.

Den 6 Maj 2008 så födde Frosty här hos oss 4 valpar 2+2.Lyckan var stor,tikarna Ulla och Gun stannade hos oss.Hanarna såldes till Kerstin Ekegren och Linnie Lodeståhl som tävlat mycket framgånsrikt med dom.CH L On Loan blev också far till en kull på Rabbens kennel i Norge.Där hans son CH Rabbens Kingston varit mycket framgångsrik i ringarna. En del uppfödare här  i Sverige har även använt honom.

Själv så har jag kvar Ulla här hon hon heter CH L Debt of Honour.

Systern Gun placerade jag senare om till gamla valpköpare i Tyringe där hon fick det mycket bra.

Alla fyra i den kullen är röntgade med B-höfter och 3 stycken blev champions.
Våren 2013 så fick vi en möjlighet att med hjälp av Monica och Börje Gustafson kunna isiminera Ulla med fryst sperma från Jovalkenneln i USA.

Den 23 Juni 2013 föddes det 2 valpar varav tiken gick bort efter några timmar. Den som överlevde allt detta ståhej var ”Gunnar”men  han hade inte bråttom ut. Vi fick lasta Ulla i bilen för att köra till Läckebydjursjukhus hon måste röntgas för att se om det var kvar någon valp i magen. Jag hade en känsla att där måste vara någon mera valp för det hade sparkats ordenligt där inne. Och mycket riktigt när vi hade kört ca 5 km så började Ulla att krysta där bak i bilen. När vi närmade oss Granngården i Karlskrona så skrek jag till Tomas STANNA BILEN det kommer en valp.Tomas tog höger kurvan på 2 hjul in på granngårdensparkering ut flyger vi upp med bakluckan åh ut flyger Gunnar!!!! Där åh då så betsämmde vi att denna gosse skulle vi ha själva Åh som ni förstår så blev det bara en valp (”en hanhund”)

Han heterCH L Break the Ice han har B höfter fri på armbågarna ögonlyst UA .Gjorde så bra ifrån sig på BPH att beskrivaren sa detta var den bästa Airedalen som han varit med och besrivet. Mmmm livet med Gunnar skulle man kunna skriva en hel bok om han tar verkligen plats på alla sätt. Han har även några valpar efter sig. Han bor nu hos Bruno och Kerstin i Gnesta.

År 2014 så parade jag Ulla med Ch Big Ladys Youful Prince.Jag måste ju ha en tikvalp efter henne.

1 Maj så födde hon en kull på 7 valpar där vi behöll ”Berit”  Ch L Hot Summer Day. Berit är helt klart kennelns stjärna gått mycket bra på utställningar. Hon är C.I.B och Nordisk CH 2017 års  BIM airedale, Blekinges vackraste hund där hon vann BIS. BIM på rasspecialen 2017 mm. Hon blev även mamma till en kull på 11 valpar. Från denna kull behöll vi en tik L Christmas Hot Star. Greta som redan har strålande resultat från valpklass och i junior. Berit har även framgångsrika bröder C.I.B och Nordisk CH L Summer Brezze Milton äg A Sverke´n och CH L Summer Moved On Dylan äg J Colden.

Vi har även varit i Norge åh hämtat hem en ny liten tjej i April 2017 Rabbens Xenia Vera . Hon är ett syskon barn till Gunnar jag ville ha in hans glada busiga snälla temperarment.Vera har redan haft stora framgångar i ringarna trots att hon inte är 2 år ännu.

Självklart hade det inte gott att leva med hela huset fullt av hundar om man inte haft en förstående sambo/kennelpojk som alltid ställer upp för mig . Passar hundarna, valpar kör bilen till utställning .Släpar på burar och även släpar på mig så jag kommer rätt…

TACK Tomas 🙂 Även ett stort TACK till alla mina valpköpare som har och gör det möjligt för mig att hålla på med mitt stora intresse Ni är guld värd allihop.

/ Lotta Streijffert kennel Lovestorm´s

Uppfödning av Airedaleterrier